Gör så här
1. Mal gäddfilén i
köttkvarn. Lägg över färsen i food processor och ställ den med övriga
ingredienser i kylen 30 minuter. Det är viktigt att allt är kallt.
2. Laga
mornaysåsen »
3. Salta färsen och kör in saltet på högsta hastighet i processorn. Tillsätt ägg
och vitor lite i sänder. Häll till sist sakta grädden i en tunn stråle
fortfarande med högsta hastighet på processorn. Krydda med peppar och lite
muskot.
4. Stäng av processorn och forma små ägg av färsen med hjälp av en våt sked.
Koka sakta i saltat vatten.
5. Lägg de kokta quenellerna i en eldfast form, slå över såsen, pudra med
Parmesanost och gratinera i ugn 225° tills ytan blivit vackert gyllene.
Dryck:
Ett vitt torrt, fyllligt & smakrikt vin, från exempelvis Bourgogne eller
Bordeaux.
|