|
Asiatisk ugnsomelett
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 1/2 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g wokgrönsaker
- 1 msk matolja
- 2 msk riven, färsk ingefära
- 1 tsk salt och peppar
- 2 krm peppar
- 8 ägg
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk sambal oelek
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 65 g babyspenat
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Skala och riv vitlöken.
- Tina grönsakerna i en stekpanna.
När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
- Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, salt och peppar.
Häll smeten på grönsakerna.
Blanda ner spenaten.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Täck formen med folie mot slutet om omeletten blir för mörk.
- Till servering: Servera omeletten till lax, gärna med gräddfil blandat med sweet chili.
Dryck:
|
|