Asiatisk ugnsomelett
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 msk matolja
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • 8 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 65 g babyspenat

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
    Skala och riv vitlöken.

  3. Tina grönsakerna i en stekpanna.
    När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar.
    Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.

  4. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, salt och peppar.
    Häll smeten på grönsakerna.
    Blanda ner spenaten.

  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    Täck formen med folie mot slutet om omeletten blir för mörk.

  6. Till servering: Servera omeletten till lax, gärna med gräddfil blandat med sweet chili.

Dryck: