Asiatisk fiskgryta
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 1 pkt tinad spättafilé (à 300 g)
  • 500 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal (500 g räkor med skal motsvarar ca 200 g skalade)
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
  • salt och peppar

Sås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ostronsås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • färsk koriander till garnering

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
  • Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
  • Sås: Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
  • Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.
  • Garnera med koriander. Servera gärna med ris.

Dryck: