Timjanbakad pumpa med saltrostade pumpakärnor & parmesanflarn
Ingredienser för 4 personer
1 kg pumpa
salt och peppar
3 msk olivolja (grön och gräsig i smaken)
2 tsk backtimjan (eller 1 tsk torkad timjan)
1/2 dl pumpakärnor (från pumpan)

Parmesanflarn:
1 dl grovt riven parmesan

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. ställ ungnen på 220°

2.Skala pumpan och ta bort kärnhuset samt lösa trådar. Spara kärnorna. Skär pumpaköttet i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och gnid in kryddorna. Stek mjuka mitt i ugnen  i cirka 25 minuter.

2. Stänk lite olja och därefter salt över pumpakärnorna och rosta dem i ugnen.

3. Lägg parmesanosten i små högar på en plåt med bakpapper. Placera den högt upp i ugnen i några minuter tills osten har smält och fått fin färg.

Servering4. Servera pumpan med parmesanflarnen och pumpakärnorna samt grönsallad med ringlad olivolja över.

Dryck: En amerikansk fruktig & smakrik pinot noir Eller ett torrt mousserande vin med bra friskhet är bra val.