Rödbetsbröd med tapenade
Ger två bröd

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37°C)
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rårivna rödbetor
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl svart tapenade
  • 1/2 dl pumpakärnor

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner olja, salt och rivna rödbetor?. 
  2. Blanda i mjölet och arbeta degen i maskin eller för hand till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i en timme.?
  3. Kavla ut degen till 2 stycken cm-tjocka plattor på lätt mjölat bakbord. Bred på tapenade?. 
  4. Vik av degen mot mitten på varje "platta". Vik därefter över den resterande degen så att det blir som en limpa.
  5. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.? Låt dem jäsa övertäckta ca 45 ? minuter. Sätt ugnen på 175°C. Pensla med vatten och strö över pumpakärnorna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.