Marinerade grillade grönsaker
Ingredienser för 4 personer
1 aubergine
2 zucchini
1 färsk fänkål
2 gula och 2 röda paprikor
färsk basilika och lagerblad

Marinad:

1½ dl olivolja
saften av en citron
4 vitlöksklyftor

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Klyfta aubergine och zucchini på längden, salta och låt dra ur vätska 20 minuter, torka sedan väl.

2. Skiva fänkålen.

3. Grilla paprikorna hett så skalet börjar svartna, dra då av skalet med en liten kniv eller potatisskalare.

4. Kör olivolja, citronsaft och vitlök i mixer till en slät marinad.

5. Grilla grönsakerna runt om.

6. Salta, peppra och strö över lagerblad.

7. Lägg upp och ringla eller pensla marinaden över.
 

Servering: Servera gärna med färska basilikablad strödda över.

Som dryck kan man välja fylligt smakrikt vitt vin eller ett halvtorrt vitt vin ur smaktypen friska  fruktiga. Ett kryddigt  mustigt rött vin är också ett bra alternativ om man föredrar det.