Mango, avocado och tomatsallad
Ingredienser för 4 personer
4 solmogna kvisttomater
2 mango
1 litet knippe gräslök (10g)
2 avocado
1 rödlök
rucolasallad

Dressing:
innanmätet av tomaterna
saft av 1 apelsin
6 msk olivolja
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skär tomaterna i fyra klyftor. Ta ur innanmätet och lägg åt sidan.

2. Skär tomatkött och mango i fina tärningar. Hacka rödlöken och blanda i.

3. Mixa innanmätet med apelsinsaften och olja, smaka av med salt och peppar.

4. Vänd ner tomat- och mangoröran med dressingen.

5. Blanda sist ned fina tärningar av avocadon och strö över skuren gräslök. Lägg upp på en bädd av rucolasallad.

Servering:Servera denna sallad som en förrätt, eller  som tillbehör till
exempelvis en köttbit.

Om salladen är som ensamrätt passar det bra med ett  veteöl eller en ljus lager med mycket lite beska.