Grön sparrisfrittata
Ingredienser för 6 personer

Ingredienser

  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 150 g frysta ärter
  • 1 påse riven västerbottensost (à 150 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 12 ägg
  • rucola till garnering
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175ºC.
  • Smörj en ugnssäker form. Ta fram ärterna så att de tinar lite. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten i bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av och låt rinna av. Ta ev undan några sparrisknoppar till garnering. Fördela sparris, ärter och ost i formen.
  • Vispa ihop senap, ägg, salt och peppar. Häll i formen.
  • Ugnsbaka mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och strö över rucola och ev sparrisknoppar.
  • Dryck:

    För alla

    Innehåller gluten och ägg.

    Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.

    Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris eller sojabaserad mjölkersättning.