Avokado- och rotfruktssallad
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 3 morötter (à 100 g)
  • 3 palsternackor (à 100 g)
  • 2 rödlökar
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 avokador
  • olivolja

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 ºC.

  • Skala och skär morötter och palsternackor i grova bitar.
    Skala och skär löken i tunna klyftor.
    Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda runt.

  • Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter.
    Fortsätt med att skala (om det behövs, bäst är att bara tvätta dem) och halvera jordärtskockorna.
    Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    Häll av och lägg jordärtskockorna på plåten med rotfrukterna när ca 10 minuter återstår.

  • Blanda oregano, citronjuice och örtsalt i en stor skål.
    Tillsätt de färdigrostade rotfrukterna och blanda. Dela, kärna ur, gröp ut köttet ur avokadon och skär i bitar.


  • Servera avokado- och rotfruktssalladen med Pimpat bovete.
  • Dryck: