Svamppaj
Ingredienser för 4 personer
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 g smör

Fyllning:
1 stor gul lök
300-350 g blandad svamp
2 msk smör
salt och peppar
1/4 tsk timjan
3 ägg
3 dl mjölk 1 1/2 dl riven smakrik ost

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Kör mjöl och smör hastigt i matberedare till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant. Ställ formen i kylen.

2. Hacka löken fint. Skär den välrensade svampen i små bitar. Fräs allt i smöret tills vätskan kokat in. Salta försiktigt och smaka av med peppar och timjan.

3. Vispa samman ägg, mjölk, ost och lite salt. Fördela svampröran i pajskalet och häll på äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min i 200ºC.

Dryck:
Både rött fruktigt & smakrikt, eller ett fylligt & smakrikt vitt vin passar bra till. Om du känner dig mer äventyrslysten kan du välja en torr sherry.