Svampfylld squash
Ingredienser för 4 personer


2 små squash
1 gul lök
300-400 g färsk svamp
1 msk olja eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl sojamjölk
1 msk tomatpuré
2-3 tsk örtsalt
1-2 krm paprikapulver
Ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 msk sesamfrön

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Dela squashen på längden.
Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det.
Skala och hacka löken fint.
Skiva svampen.
Fräs lök och svamp i fettet på svag värme någon minut.
Tillsätt squashköttet och låt det fräsa 1-2 minuter. Rör ut mjölet i en del av mjölken.
Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vetemjöl och och paprikapulver.
Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök.
Låt stuvningen sjuda på svag värme några minuter.
Fördela stuvningen i squashskalen och strö över riven ost eller sesamfrön.
Gratinera i 175 grader ca 15 min.

Dryck:

Gärna ett fruktigt & smakrikt rött vin som inte är alltför fylligt. Även ett vitt fylligt & smakrikt vin passar till. En ljus lager fungerar också bra.