Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 300 g fisk i tärningar (t ex lax och torsk)
  • 4 port ris (gärna jasmin)
  • 125 g champinjoner
  • 250 g broccoli
  • 1 msk grön currypaste (ev mer efter smak)
  • 1 msk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 200 g körsbärstomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk pressad limejuice
  • 1/2 kruka hackad koriander

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Tina fisktärningarna om de är frysta. Torka torra med hushållspapper.

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    Låt stå medan resten görs.

  3. Skär svampen i grova bitar.
    Dela broccolin i mindre buketter. Skala broccolistammen och skär den i tunna skivor.

  4. Fräs currypaste i oljan ca 1 minut i en gryta eller rymlig kastrull.
    Tillsätt broccoli och buljong.
    Koka upp och låt koka ca 2 minuter.

  5. Lägg i fisk, svamp och hela körsbärstomater. Låt sjuda ca 3 minuter under lock. Tillsätt kokosmjölken. Sjud ytterligare ca 2 minuter.
    Smaka av med fisksås och limejuice.
    Strö över koriander.

  6. Servera fisksoppan med ris i varsin skål vid sidan om.

Dryck: