Olivsoppa
Ingredienser för 4 personer
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
smör
2 dl urkärnade svarta oliver
2 dl urkärnade gröna oliver
2 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
3 dl grönsaksbuljong
salt
vitpeppar
cayennepeppar


Blanda de svampsorter du hittar - champinjoner (gärna skogsvarianten), ostronskivling, shiitake. Har du torkad svamp hemma går det också bra.

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs löken i smör i en kastrull.

2. Blanda i oliver, vin, crème fraiche och buljong. Koka upp. Ta kastrullen från värmen.

3. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, vit- och cayennepeppar.

Dryck:
Den som tycker om sherry kan med fördel välja det. Ett vitt druvigt & blommigt vitt vin är jättegott till, liksom ett rosévin. Även veteöl passar bra.