Musselsoppa med veteöl
Ingredienser för 4 personer
1 1/2 kg blåmusslor
2 finhackade gula lökar
1 dl fintärnad rotselleri
0,5 g saffran (1 pkt)
50 g smör
5 dl veteöl
2 kvistar timjan
3 dl vispgrädde
salt och peppar
lite pressad citron
3 hg blancherade morötter till servering

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Tvätta och skrubba musslorna noga. Släng trasiga och de som inte stänger sig efter en knackning på skalet.

2. Fräs lök, selleri och saffran i smöret. Tillsätt musslorna och låt fräsa med en stund. Häll på ölet, lägg i timjankvistarna och låt koka under lock 10-15 minuter.

3. Sila av fonden och koka ner grädden.

4. Plocka ur musselköttet och mixa sönder detta i soppan. Sila genom en grov sil så att trådar och de grövsta bitarna silas bort. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Servering:
Garnera soppan med 3 hg fintärnade blancherade morötter, några hela musslor och servera med rostat bröd.

Dryck:
Det passar bra med en veteöl.