Stekta pilgrimsmusslor med kantareller och grön örtsås  
Ingredienser för 4 personer

12 pilgrimsmusslor
2 schalottenlökar
2-3 dl färska kantareller
en kruka basilika
en kruka persilja
2 dl grädde
1 klyfta vitlök
smör eller olja till stekning
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Hacka en schalottenlök, vitlöken och örterna. Tillsätt grädde och mixa till en grön sås. Koka såsen ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek svampen med en hackad lök och håll den varm i ugn eller under folie.

3. Stek musslorna hastigt i smör. Krydda lätt med salt och peppar.

Servering: Lägg upp en skopa sås på varm tallrik, lägg musslor och svamp ovanpå. Garnera med några basilikablad.

Dryck: 
Välj med fördel ett fylligt & smakrikt fatlagrat vitt vin.