Pilgrimsmusslor med ört- och limefrästa rotfrukter och het paprikasalsa  
Ingredienser för 4 personer

8 små eller 4 stora pilgrimsmusslor
2 morötter
1 palsternacka
1/2 lime
1 litet knippe vardera av basilika, timjan och gräslök
1 tsk riven, färsk ingefära
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt och svartpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Lägg pilgrimsmusslorna i hälften av oljan. Ställ i kylen medan det andra förbereds.

2. Skiva morötterna och palsternackan i 1 cm stora skivor eller bitar. Hacka alla örterna fint. Hetta upp lite olivolja i en panna. Lägg i rotfrukterna. Pressa över lime och lägg i ingefäran. Sänk värmen en aning och fräs i ca 15 minuter. Vänd ner basilika och timjan när bara ett par minuter återstår.

3. Hacka paprikorna i små tärningar. Hacka sedan gräslöken fint. Hetta upp olivoljan och pressa ner vitlöken. Lägg i paprikan och gräslöken. Salta och peppra. Fräs i ca 5 minuter.

4. Fräs till sist pilgrimsmusslorna lätt på bägge sidor i en het panna.

Servering: Lägg upp rotfrukterna på en tallrik och musslorna ovanpå. Lägg paprikasalsan runt om och servera med färsk lime och gräslök.

Dryck:
Till denna förrätt dricker man med fördel ett smakrikt vitt vin ur smaktypen druviga & blommiga. Prova gärna en gewurztraminer från Alsace.