Lax- och räkcocktail  
Ingredienser för 4 personer200 g laxfilé
500 g räkor med skal
1 blodgrapefrukt
5 salladslökar
1 lime
1 tsk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad bladpersilja
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering:
rostat eller grillat vitt bröd

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skär laxfilén i tunna strimlor. Skala räkorna. Filéa grapefrukten, det vill säga skala den med kniv, så att även den vita hinnan försvinner och skär sedan loss klyfta för klyfta. Skär dem i mindre bitar. Skiva salladslöken.

2. Lägg allt i en skål tillsammans med saften från limefrukten, chili, persilja, olja, salt och peppar. Blanda väl. Låt dra i kylen i cirka 1 timme.

3. Servera i martiniglas med grillat eller rostat bröd till.

Fisk som inte upphettas bör ligga i frysen i 3-5 dygn, såvida den inte köps djupfryst.

Dryck: Ett torrt friskt & fruktigt vitt vin eller ett torrt mousserande är bra dryckesalternativ till. En veteöl med sin friska syra möter syran i rätten på ett positivt sätt.