Halstrade pilgrimsmusslor med paprikafylld örttortellini
Ingredienser för 4 personer
Pastadeg:
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk olivolja
persilja
gräslök
basilika
salt

Paprikafyllning:
3 röda paprikor
2 schalottenlökar
1 msk smör
1 pkt saffran
salt och vitpeppar

Ingefärssmörsås:
2 schalottenlökar
150 g smör
1 dl vitt vin
1 dl vatten
ingefära i bit
salt och vitpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

Pastadeg:
Örterna mixas med olivolja och 1 ägg till en grön smet. Sedan blandas övriga ingredienser för hand till en seg, klibbfri deg.

Paprikafyllning:
Blanchera och skinna paprikorna. Skär dem i tärningar. Skala och hacka löken. Spara lite av paprikatärningarna och fräs resten med löken. Smaksätt med saffran, salt och vitpeppar. Låt svalna.

Ingefärssmörsås:
Skala, hacka och fräs löken i smör. Tillsätt sedan vin och vatten. Skala och skär ner ingefära efter tycke och smak. Reducera till hälften och sila av. Montera i 100 g smör, lite i taget. Smaksätt med salt och peppar.

Tortellini:
Kavla ut pastadegen tunt. Skär ut fyrkanter,8x8 cm. Klicka i paprikafyllningen och vik ihop degen på mitten så att det bildar en trekant. Sno trekanten runt tummen och nyp till. Gör två stycken per portion.

Koka tortellinin i saltat och oljat vatten i cirka 5 minuter. Under tiden halstras pilgrimsmusslorna i het panna, någon eller ett par minuter per sida.

Servering: Lägg upp det hela och garnera med resten av paprikatärningarna, sås och gärna lite örter om det finns kvar.

Dryck:
Ett friskt & fruktigt, vitt vin, kanske av druvan sauvignon blanc är utmärkt till förrätten.