Halstrade ingefärsdoftande pilgrimsmusslor
Ingredienser för 4 personer
12 pilgrimsmusslor
1 1/2 dl olivolja
1 bit färsk ingefära
25 g smör
1 dl vispgrädde
2-3 msk vatten
2 palsternackor, skurna i 3-4 mm tunna stavar
1/2 hönsbuljongtärning
1 lime
en skvätt vitt vin
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Hacka (el pressa i vitlökspress) ingefäran och lägg i en skål tillsammans med olivoljan, saltet och musslorna. Låt det stå ca en halvtimme.

2. Smörj en ugnsform med olivolja, lägg i de finskurna palsternackorna glest på botten. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och baka i ugnen i 175ºC tills det blir knappt mjuka (ca 15 min, men prova dig fram)

3. Smält smöret, tillsätt grädde, buljong och vatten. Låt koka upp och smaka av med limejuice och vin.

4. Halstra musslorna i en het panna någon eller ett par minuter per sida.

Servering: Gör en liten spretig hög med palsternackor i mitten av tallriken. Lägg musslorna på toppen och häll över såsen. Garnera med några finskurna strängar av färsk ingefära.

Dryck:
Ett torrt vitt vin ur smaktypen fylliga & smakrika eller druviga & blommiga.