Grillade pilgrimsmusslor med beurre blancsås
Ingredienser för 4 personer

1 liten morot
10 cm zucchini
1 sats
beurre blancsås 
1 msk finskuren gräslök
salt och nymalen peppar
8-12 pilgrimsmusslor, beroende på storlek

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och skär moroten i mycket små tärningar. Skär zucchinin i mycket små tärningar. Förväll morotsbitarna i väl saltat vatten 1 minut. Lägg i zucchinibitarna efter halva tiden. Häll av i durkslag eller finmaskig sil.

2. Värm beurre blancsåsen. Lägg i grönsakerna, tillsätt gräslöken. Smaka av med salt och peppar.

3. Halvera musslorna och stek dem hastigt i en grillpanna på hög värme på ena sidan.

4. Fördela sås på tallrikar. Lägg musslorna på såsen.

Dryck: 
En mogen champagne eller chablis blir en bra kombination. Det är viktigt att vinet har hög fruktsyra, är smakrikt men inte har för mycket fatkaraktär.