Avokado- och fänkålssallad med äppelkapris i sval yoghurtdressing
Ingredienser för 20 personer

1 liter yoghurt
8 avokado
5 fänkål
2 rödlökar
ca 6 msk olivolja
2 krukor eller 100 g färsk dragon, finhackad
saft och skal från 1 citron
200 g äppelkapris
200 g kalamataoliver
salt och nymald svartpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter eller i durkslag med handduk i ca 1-2 timmar.

2. Rensa och skiva fänkålen.
Dela avokadon, tag ur kärnan och skär ner i mindre bitar.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg fänkål, avokado och rödlöken i en bunke. Spara lite lök till dekorering.

3. Blanda samman med den avrunna yoghurten, olivoljan, citronsaft- och skal samt dragonen. Smaka av med salt och peppar.

Servering:
Lägg upp salladen i en stor skål och dekorera med äppelkapris, kalamataoliver, rödlök och dragonblad.

Dryck:  Denna sallad passar bra att servera på en buffé. Yoghurt och oliverna gör att ett retsinerat vin från Grekland kommer till sin rätt.