Pasta Bolognese
Ingredienser för 4 personer
1 liten gul lök
1 liten morot
1 stjälk blekselleri
2 msk olivolja
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
500 g vegefärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
1 dl mjölk
1/2 krm muskot
1/2 burk hela tomater (200 g)
2 msk hackad färsk basilika eller oregano
1 dl vatten
ca 300 g pasta, t ex tagliatelle (ca 16 nystan)

Till servering:
parmesan

  Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och morot. Finhacka sellerin. Fräs i oljan och hälften av smöret ca 5 minuter i en stekpanna på stark värme under konstant omrörning.

2. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt vitlök, färs, salt och peppar. Bryn färsen , Tillsätt vin och låt koka in. Tillsätt mjölk och muskot och låt mjölken koka in.

3. Koka pastan. Blanda den väl med såsen och det resterande smöret.

Servering: Servera med nyriven parmesan.

Dryck:helst ett mjukt & bärigt rödvin. Ett ljust lageröl, gärna då från Italien, passar också bra.