Räk- och laxcocktail
Ingredienser för 4 personer
200 g färsk laxfilé
1 blodgrapefrukt
5 salladslökar
200 g skalade räkor
1 tsk finhackad röd chilifrukt
saften av 1 limefrukt
1 msk olivolja
1 msk finhackad bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering:
rostat eller grillat vitt bröd

Skriv ut denna sida
   

1. Skär laxfilén i tunna strimlor. Skär bort skalet på grapefrukten med en kniv och skär ut filéer ur frukten, dela dem i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt.

2. Blanda laxen med räkor, grapefrukt, salladslök och chili i en bunke. Tillsätt limesaft, olja, bladpersilja, salt och peppar. Blanda väl. Låt dra i kylen ca 1 timme.

Servering: Servera lax- och räkcocktailen med grillat eller rostat bröd till.

Dryck: Ett vitt friskt & fruktigt vin med någon sötma. Ett torrt mousserande vin och även  veteöl smakar också bra till.