Gör så här
1. Sätt ugnen på
200°C. Rör smöret med salt, peppar och pressad vitlök. Låt yoghurten rinna av i
kaffefilter eller handduk i 1 timme. Hacka körveln fint, riv skalet och pressa
saften av en lime. Blanda saft och skal med 1 msk honung, ställ åt sidan.
2. Hacka rödlök och paprika i små tärningar, fräs i olivolja tillsammans med
riset, häll på en ½ l vatten och låt det koka upp, stäng av plattan och låt
risotton stå kvar i 35 minuter. Späd med lite mer vatten om det behövs, det ska
vara krämigt.
3. Hacka rotfrukterna i små tärningar, fräs i lite smör och olivolja, salta och
peppra. Strö över hackad persilja och fräs 10 min. Ställ åt sidan och låt
svalna.
4. Koka upp fiskbuljongen tillsammans med en halv lök, 2 bitar morötter och 2
lagerblad. Dela havskräftorna och bred på vitlökssmöret. Blanda körveln med
yoghurten och lime-honungen, ställ kallt.
5. Tag filoplattorna ur kylen, lägg en msk rotfruktsfräs på varje platta, vik
ihop och förslut kanterna med lite olja. Strö över lite salt. Ställ in i ugnen
tillsammans med laxen. Baka 10 minuter. När 2-3 min återstår, ställ in
havskräftorna. Pochera torskbitarna 1-2 min. Koka musslorna i fiskbuljongen i 30
sekunder. (Ta bort de som inte öppnar sig!).
Receptet är skrivet "i arbetsordning".
Servering: Lägg upp laxen, toppa med torsken. Fyll på med kräfta, musslor och risotto.
Klicka på körvelyoghurten och garnera med färsk körvel och limeklyftor.
Dryck: Ett vitt vin är
det som passar allra bäst, det kan vara både friskt & fruktigt eller fylligt &
smakrikt.
|