Stekt spätta med rödbetor och kapris
Ingredienser för 4 personer

4 portionsspättor
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
50 g smör

Till servering:
1 dl hackad persilja
kokta, fintärnade rödbetor
kapris

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Rensa spättorna och flå den mörka sidan genom att göra ett snitt vid huvudet och drag skinnet mot stjärten. Skölj spättorna i kallt vatten och torka dem. Salta, peppra och vänd dem i mjölet.

2. Hetta upp smöret i två eller flera stekpannor på medelstark värme. Stek spättorna med den flådda, tjocka sidan nedåt. Vänd efter 4-5 min och ös med smöret. Stek ytterligare ca 3 minuter. Fräs rödbetor och kapris i steksmöret och slå det över den stekta spättan.

Dryck:
Ett fatlagrat vin av druvan chardonnay. Dessa hittar du bland de fylliga & smakrika vita vinerna. En ale utan alltför brända toner går också mycket bra.