Sallad Nicoise med grillad paprika
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
2 röda eller gula paprikor
1 burk tonfisk i vatten (185 g)
100 g haricots verts eller vaxbönor
3 tomater
1/2 gurka
salladsblad
8 sardellfiléer
2 hårdkokta ägg
1 rödlök
ca 20 svarta oliver

Dressing:
1 dl olivolja
1 msk vinäger
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olivolja och lägg dem på en plåt. Grilla dem högt upp i ugnen ca 10 minuter. Lägg dem i bunke och täck med plastfilm. Låt stå ca 10 min, eller till du kan ta i dem. Tag bort skalet och skär paprikorna i bitar.

2. Låt tonfisken rinna av. Koka upp bönorna hastigt. Skölj och skär tomater och gurka i grova bitar.

3. Lägg salladsblad längs kanten på ett uppläggningsfat eller i en skål. Arrangera grönsakerna i mitten och lägg på tonfisken. Lägg sardellfiléerna på de kokta ägghalvorna och fördela dem på salladen.

4. Blanda olja och vinäger, pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar. Häll på dressingen. Skala och skiva rödlöken tunt. Fördela löken på salladen. Garnera med svarta oliver.

Dryck:
Ägg, sardeller, oliver och råa grönsaker för direkt tankarna mot öl. Men det går också att dricka ett fruktig rosévin eller ett halvtorrt friskt & fruktigt vitt vin till.