Rökt ål med äggröra och gräslök
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
600 g rökt ål
12 ägg
2 msk smör

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Flå, bena ur och skiva ålen.

2. Knäck och vispa samman äggen.

3. Smält smöret på medelgod värme i en tjockbottnad kastrull (ej aluminium) eller i en teflonpanna.

4. Arbeta äggmassan oavbrutet med en träsked medan den stelnar. Rör längs botten och ut i hörnen så att massan blandas medan den stelnar.

5. Avbryt medan konsistensen ännu är krämig och häll upp i serveringskärl.

Servering: Servera ålen med äggröran och garnera med klippt gräslök.

Dryck:
Öl, ljust eller mörkt passar mycket bra. Tycker du inte om öl så prova gärna att servera en torr sherry av finotyp.