Pepparrotsgädda
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
1 gädda, ca 1 1/2 kg

Till servering:
skirat smör
färskriven pepparrot
kokt potatis

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Rensa och skölj gäddan. Var noga med att skrapa bort den långa blodliknande njuren invid ryggraden - den ger annars besk smak.

2. Lägg gäddan i en vid kastrull med kallt, lättsaltat vatten. Koka upp och sjud under lock ca 8 minuter. Tag kastrullen av värmen och låt fisken dra i vattnet ca 5 minuter.

Servering: Servera gäddan med tillbehören.

Dryck:
Till pepparrot passar det bra med både rött och vitt vin. Väljer du ett rött smakar ett mjukt & bärigt gott till. Vill du hellre ha vitt kan du välja ett lätt & avrundat eller ett friskt & fruktigt. Den som föredrar öl väljer förslagsvis en ljus lager med måttlig beska.