Kall inkokt lax  
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser för 4 personer
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (ca 150 g)

Laxfond:
1 gul lök
1 morot
1 1/2 liter vatten
1 dl vitvinsvinäger
2 msk salt
5 hela kryddpepparkorn
2 hela vitpepparkorn
1 lagerblad
2 långa dillkvistar, 20-30 cm

Till servering:
sauce vert

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Lägg laxfilén i en form med hög kant.

2. Skala och skär lök och morot i skivor. Lägg alla ingredienserna till fonden i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 15 minuter. Sila fonden över den okokta fisken. Fonden ska täcka fisken med 1 cm. Täck med smörpapper och låt dra 8-10 minuter.

Servering: Låt svalna och servera med sauce vert.

Dryck:
 Vitt, torrt friskt & fruktigt vin eller ett torrt eller halvtorrt druvigt & blommigt vitt vin är lika gott som en ljus lageröl eller ett veteöl.