Gäddburgare med pepparrot, dillolja och andra rötter
Ingredienser för 4 personer

400 g gäddfilé
1 ägg
2 dl vispgrädde
1 morot
1 knippa gräslök
200 g kålrot
1 knippa rädisor
100 g pepparrot
1 palsternacka
100 g rotselleri
1 rättika
1/2 brk Crème fraiche
100 g dill
1 dl kallpressad rapsolja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Mal gäddan och kyl väl. Kör gäddfärsen i matberedare, med först salt, sedan ägg och sist grädde. Smaka av.

2. Skär skalad morot i tärningar 1x1 mm, och gräslöken fint i ringar, inte rör.

3. Koka morotstärningarna i välsaltat vatten 30 sek. Kyl, och blanda med gräslöken i färsen. Forma 4 portionsbiffar och stek i teflonpanna på låg värme.

4. Mixa dill och rapsolja väl. Salta och sila av. Strimla rättikan och behåll rå.

Servering: Blanda varma rotstrimlor och servera med de hela rädisorna och pepparrotscrème fraiche.
Garnera med den råa strimlade rättikan och dillolja.

Dryck:
Det är gott med en ljus lager, ett vitt fylligt & smakrikt eller druvigt & blommigt vitt vin.