BANANPANNKAKA

FÖR 6-8 PERSONER (BUFFÉ)

 4 stora, mogna bananer

1 dl riven kokos

11/2 dl vetemjöl

11/2 dl socker

1 burk kokosmjölk (400 ml) +1 dl vatten

2 ägg

50 g smör

3/4 dl råsocker

färskpressad juice av 4 lime + finrivet skal av 2 lime

smör till stekning av pannkakorna

Skriv ut denna sida
   

GÖR HÄR:

1.Rosta kokosflingorna gyllenbruna i en stekpanna.

2. Sikta mjölet genom en sil i en bunke. Blanda i socker och hälften av de rostade kokosflingorna. Tillsätt kokosmjölken och äggen. Vispa till en slät smet.

3. Stek ca 16 pannkakor av smeten i smör. Ta ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka. Lägg dem på en tallrik och täck med en kökshandduk under tiden bananerna tillagas.

4. Skär bananerna i tjocka, diagonala skivor. Stek dem gyllene runt om i smör på medelvärme. Strö över råsocker och stek tills det har smält. Häll på limejuicen.

5. Fördela bananer och sås på pannkakorna, garnera med finrivet limeskal. Servera gärna med vispad grädde eller glass.

Dryck: